-
הצלחת המתקפה הישראלית ותוצאות הבחירות בארה”ב ידחפו את טהראן להכריע בדילמה הכי גדולה שלה: אם לקחת סיכון ולהמשיך במאבק ישיר מול ישראל – גם במחיר יציבות המשטר כולו.
-
טהרן מתקשה לשלוט בגבולה המזרחי, שדרכו חדרו אליה בשנים האחרונות למעלה ממיליון מהגרים שנמלטו משלטון טאליבן באפגניסטן, ובקרבתו פועלים טרוריסטים מבית.
-
לפי שעה נראה שהמשטר נוטה להכיל את המתקפה הישראלית באמצעות הכחשת חשיבותה והצלחתה.
-
התקיפה הישראלית באיראן היא מהלך היסטורי בעימות רב השנים בין איראן לישראל, ומהווה המתקפה הנרחבת שספגה איראן מאז סוף מלחמת איראן-עיראק ב-1988. מדובר במכה קשה וכואבת להנהגת המשטר באיראן, שבכיריו …
-
לאחר המתקפה הלילית איראן מעוניינת להימנע מתגובה, בהמתנה לשינוי בממשל האמריקני בבחירות 2024 • מגבלות נגד המשטר עשויות להוביל את טהרן להמתין על “לוח השחמט” עד הזדמנות מתאימה • במקרה של תגובה מצד טהרן – ישראל תוכל לנצל את המומנטום ולפגוע באופן ממוקד בגרעין.
-
הפגיעה הקשה בחמאס עלולה לחזק את הקולות בטהרן הקוראים לייצר נשק גרעיני, שכן במשטר מזהים שחיקה בכושר ההרתעה מול ישראל • מהצד השני, אם חמאס חו”ל בראשות משעל יתבסס בהנהגה במקום סינוואר, הדבר עלול לפגוע ביחסי הארגון עם טהרן • על ישראל להפנים את הפער בינה לבין אויביה בציר ההתנגדות – ולהיערך למלחמה ארוכה ועיקשת.
-
כדי למצות את הסיכויים לממש הישגים פוטנציאליים של ישראל חשוב להעמיק את השיח עם ארה”ב ולא להתייחס לתקיפה באיראן כאל אירוע חד־פעמי • לפי עקרונות המלחמה, יש לנקוט מדיניות של ניצול הצלחה ודבקות במשימה לאור המטרה.
-
אירגוני הפרוקסי הפכו להיות סוכני השיווק השלילי של איראן • במזרח התיכון ולא רק בו מתחדדת ההכרה כי לכל מקום שאליו הגיעו האיראנים הם הביאו עימם הרס וחורבן.
-
מאז חיסול נסראללה, עולות באיראן יוזמות מצד גורמים שונים שמבקשים לשגר כוח שיסייע למאמצי חיזבאללה נגד ישראל. אלא שבינתיים המשטר בטהראן בולם את היוזמות האלו, והוא יודע למה.
-
מול הדיון הנוקב סביב שאלת המשך השליטה הישראלית בציר פילדלפי ומעבר רפיח, ראוי לזכור את התוצאה הקטלנית של ברחות האמל”ח מאיראן לחמאס, תוך ניצול הפקרת הגבול בין רפיח למצרים.