-
ההנחה שכנראה מוסכמת על משתתפי הדיונים בוושינגטון היא שקשה להתקדם בתוכניות האזוריות בלי לסיים עם עזה השאלות בלב הדיון: מה התנאים ההכרחיים במצב הסיום, וכיצד לקצר את הזמן להשגתם.
-
המלחמה בשבע חזיתות הולידה גם הזדמנויות – ביניהן חיזוק הזכות היהודית למדינה. בהסכמים בכל הגבולות עלינו להתנות על צמצום הכרה ב"פליטי פלסטין", וכך גם תצטמצם המוטיבציה להשמדת ישראל והקמת מדינה ערבית.
-
-
כל החלטה שהממשלה תקבל בעניין עזה היא לגיטימית ובלבד שלא נטמון את ראשינו בחול • מרכיב הזמן דוחק לאמץ גישה אחרת מזו בלחימה בעזה, כזו שמגבירה את האפקט ומקצרת את הטווחים עד להשגת המטרות.
-
20 חודשים אחרי ה-7 באוקטובר: חמאס מצמצם פערים וישראל עדיין מחפשת אסטרטגיה ליום שאחרי | בלי שינוי אידאולוגי עמוק, האיום רק משנה צורה.
-
ההכרעה חייבת להיות בשתי הזירות במקביל.
-
הודעת הבית הלבן כי אין לממשל אמון בנתונים שהחמאס מציג היא ציון דרך חשוב לישראל במאבק על התודעה מול החמאס.
-
סוגיית הפליטים הפלשתינים זוכה כבר עשרות שנים ליחס חריג, מעוות ומסוכן • אונר"א גרמה לכך שמספר הפליטים תפח בצורה מרחיקת לכת • אם הקהילה הבינלאומית באמת חפצה בשלום – עליה להכיר בכך שסטטוס פליט לא נועד לשרת אג'נדה פוליטית
-
מה שמונע את שבירת רוחו של ארגון הטרור בשלב הזה הוא הידיעה שבכל רגע שירצה הוא יכול לעצור את התוקפנות הישראלית, לקנות עוד שקט ולחדש את שליטתו.
-
לא צריך לקנא במנהיגינו, שנאלצים לקבל החלטות קשות היכולות להכריע את גורל החטופים לשבט או לחסד. דווקא ביחס לעניין אחר, שקשור בפלסטינים, נדמה שההחלטה שלהם צריכה להיות קלה הרבה יותר.