-
-
כבר בעשור הקודם הוכיחו ישראל וארה"ב יכולת מרשימה להגיע לתוצאות לא טובות במגעים מדיניים. ההבדל הפעם טמון אולי בלחץ הצבאי שהן מפעילות במקביל לדיונים בחדר הסגור
-
כשאויבינו מצהירים שזו מטרתם צריך להתייחס לכך ברצינות. המשימה העליונה של כל ממשלה בישראל, בהווה ובעתיד, היא למנוע מהם את היכולת.
-
איראן מגבירה מאמצי ההשמדה, מפיתוח גרעיני ועד למימון ארגוני טרור • חמינאי קרא לאחרונה לתאם פעולות צבאיות נגד ישראל, בעוד גורמים שמרניים קראו לפלישה קרקעית לישראל מהגולן • אנחנו חייבים ללכת על ראש הנחש ולא להסתפק בפגיעה במערך השלוחים.
-
איראן משתמשת במו"מ הישיר מול ארה"ב כדי לשפר את מצבה האסטרטגי. תוך כדי, היא שומרת על יכולות העשרה ומאותתת שהיא מוכנה לפרוץ לגרעין בעתיד. במקביל, מדינות האזור משנות כיוון ומחפשות ביטחון בדרכים חדשות.
-
וושינגטון וטהרן עוד לא הצליחו להגיע להסכמות על אופי השיחות, כך שיש עוד כברת דרך להצלחה בדיונים על המהות. הרבה מאוד תלוי בזהות הנציגים שיובילו את השיחות, אך צריך לזכור שלסבלנות האמריקנית יש גבול – וגם תאריך יעד
-
השיחות בין ארה"ב לאיראן משרתות את חמינאי ומשטרו ופוגעות באינטרס הישראלי • נתניהו חייב להיות מתואם עם טראמפ ולהתמקד בשאלה הקריטית: מה האסטרטגיה למקרה שהשיחות ייכשלו?
-
לקראת עימות אפשרי אם לא תושג עסקה.
-
בתחילת המילניום, תקיפת מתקני הגרעין באיראן הייתה מובילה לנזקים כבדים בהרבה שארצות הברית הייתה סופגת, מאלו שהיא תתמודד איתם היום | ביבשת הרחוקה כבר התעוררו מהפנטזיה כלפי סין.
-
המכתב ששיגר נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן בראשית מארס העמיק את הטלטלה שבה מצויה המדינה בעת האחרונה • האיום הישיר של טראמפ, לתקוף את איראן בתגובה על מתקפות החות'ים, פוגע בבטן הרכה של תורת הפעלת השלוחים מצד טהרן.