לפעול נגד החות’ים ולמען הסכמי אברהם

לפעול נגד החות’ים ולמען הסכמי אברהם

image_pdfimage_print

עיקרי הדברים:

  • לאור התקפות החות’ים, חשוב ביותר להבטיח שלישראל יהיה חופש פעולה צבאי לפעול נגדם. אסור לסמוך על הבטחות זרות – כולל אלו של ידידינו. בנוסף, על ישראל לפעול על מנת שהחות’ים יוגדרו כארגון טרור בארה”ב ובמדינות נוספות.
  • במקביל, יש לנצל את ההזדמנויות שנוצרו על ידי האיום מצד החות’ים. עקב האויב המשותף, אפשר יהיה להגביר את שיתוף הפעולה הביטחוני בין ישראל למדינות הסכמי אברהם.
  • זוהי גם הזדמנות לקדם את החזון לנתיב סחר אזורי יבשתי – שיעבור דרך ישראל – כתחליף לנתיב הסחר הימי. הביקוש לתנועה מסחרית יבשתית, שגדל כבר כיום, יחייב להרחיב את התשתיות במעברי הגבול שייח’ חוסיין / נהר הירדן.

 האיום המשולש:

בחודשיים האחרונים מדינת ישראל עומדת בפני איום משולש. בראש ובראשונה, האיום של החמאס בעזה. ישראל הכריזה על מלחמת חרבות ברזל ועל מבצע קרקעי שמטרתו להשמיד את היכולות הצבאיות והיכולות השלטוניות של חמאס ברצועה. כמו כן, ראשי מערכות המודיעין הודיעו על מטרתם להגיע לכל מקום בעולם כדי לחסל את מנהיגי החמאס.

בחזית הצפונית, ישנו האיום של חיזבאללה. ישראל פועלת צבאית מהאוויר בעוד העולם המערבי וארגונים בינלאומיים מנסים להגיע לפתרון דיפלומטי. אך הסיכויים להסדר מדיני נמוכים, ובשנים הקרובות תיאלץ ישראל להשמיד גם את היכולות הצבאיות והשלטוניות של חיזבאללה.

בחזית השלישית ישנו האיום של החות’ים, שהם, כמו החיזבאללה, מהווים פרוקסי של איראן. עד כה לא היה לאיום זה תגובה פומבית כלל מצד ישראל. החות’ים, שנתמכים על ידי איראן, יורים לא רק לעבר ישראל – בעבר ירו גם לעבר איחוד האמירויות, ערב הסעודית ולעבר כוחות בחריינים. בנוסף, החות’ים תקפו ספינות זרות והודיעו כי יעצרו כל ספינה שתעבור בשטח הימי של ישראל – מה שגרם לחברות רבות להודיע כי יפסיקו להשתמש בנתיב הסחר הימי של תעלת סואץ.

צעדי ישראל לאור האיומים:

 בתגובה, ארה”ב הודיעה על הקמת קואליציה בינלאומית למאבק נגד החות’ים, אבל לא די בכך. ישראל חייבת לנקוט צעדים כדי להחזיר את הרתעה לאזור:

ראשית, יש להכריז רשמית על החות’ים כארגון טרור ולהטיל סנקציות נגד כל מפעיליהם. יש גם ללחוץ על מדינות העולם לפעול באופן דומה. למרבה הצער, ארה”ב הסירה את החות’ים מרשימת ארגוני הטרור בתחילת 2021. הגיע הזמן להחזיר את החות’ים לרשימה זו.

חשוב ביותר להבטיח שלישראל יהיה חופש פעולה לפעול צבאית נגד החות’ים. אסור לסמוך על הבטחות זרות – כולל אלו של ידידינו. סיסמתם הרשמית של החות’ים כוללת את המילים: “מוות לאמריקה, מוות לישראל, ארורים היהודים”. מי שמאיים להשמידנו – עלינו להאמין לו ולהשמיד אותו קודם.

ההזדמנויות לקדם את הסכמי אברהם והאינטרגרציה האזורית:

 יש גם לנצל את ההזדמנויות שנוצרו על ידי האיום הזה. עקב האויב המשותף, אפשר יהיה להגביר את שיתוף הפעולה הביטחוני בין ישראל למדינות הסכמי אברהם. זה גם יעזור לחימום היחסים עם ערב הסעודית, שרואה גם היא את החות’ים כאיום מיידי.

זוהי גם הזדמנות לקדם את החזון לנתיב סחר אזורי יבשתי – שיעבור דרך ישראל – כתחליף לנתיב הסחר הימי. חוקי החרם שהונהגו בעבר נגד ישראל באיחוד האמירויות ובבחריין מנעו העברת משלוחים דרכה, וכך נאלצו מדינות אירופה במשך שנים לייצא משלוחים למפרץ דרך טורקיה, לבנון או תעלת סואץ – נתיבים שהפכו למסוכנים בימים אלה. עתה, משבוטלו חוקי החרם בעקבות “הסכמי אברהם”, נסללה הדרך לפתיחתו של נתיב סחר יבשתי, בטוח יותר וזול יותר, מישראל למפרץ.

הנשיא ביידן הודיע על תמיכתו בחזון הזה כשהכריז בספטמבר האחרון על תוכנית מסדרון נתיבי סחר ותקשורת שיקשר את הודו עם המזרח התיכון ואירופה ויעבור בסעודיה, האמירויות, ירדן וישראל (יוזמת (IMEC. בימים האחרונים נחתם הסכם בין חברת המשאיות הישראלית “טרקנט” לחברת ההובלות האמירתית “פיורטראנס” שיחבר בין נמל חיפה לדובאי דרך “גשר יבשתי”.

הביקוש לתנועה מסחרית יבשתית, שגדל כבר כיום, יחייב להרחיב את התשתיות במעברי הגבול שייח’ חוסיין / נהר הירדן. מדובר בצעד חיוני לקידום הסחר בין מדינות “הסכמי אברהם”, והוא עשוי לתרום גם לכלכלה העולמית.

עם ישראל מכיר היטב את מחיר המלחמה. אך מי שנושא את צלקות המלחמה, מוקיר את הברכות שמביא השלום. זמן רב לאחר שהמלחמה תסתיים וארגוני הטרור יושמדו, פירות השלום של הסכמי אברהם עוד יישארו ויתחזקו.

דילוג לתוכן